- من فاطمه صبحي
طريقه كيكة السميد كوب سميد
كوب دقيق
كوب سكر
عدد ٤ بيض- فانيليا- باكو بيكنج بودر
علبة زبادي
يضرب البيض والفانيليا بالمضرب جيدا ثم يضاف السكر حتى يصبح القوام كريمي
نضع الزبادي ونضرب جيدا
نضع الدقيق والسميد والبيكنج بودر في وعاء ونقلبهم كويس ثم ننزل بالخليط ونقوم بالتقليب جيدا ثم نضع الخليط بالوعاء المدهون ويدخل الفرن السابق تسخينه عند التحضيرعند درجه حراره ١٨٠ لمده ٣٥ -٤٠ دقيقه تقريبا
طريقه السيرب كوب ماء وكوب سكر وعصير ليمونه( شربات خفيف)
تخرج الصينيه من الفرن وتقلب وتسقى بالسيرب
تزين بجوز الهند او الفستق الحلبي او اي حاجه تحبيها
كنت جربت كيكه الرواني من غير الزبادي محبتهاش
الزبادي بيخليها طريه وجميله اوي
جربوها هتعجبكم بالهنا والشفا