كبسه الدجاج الجيزاني
الكبسه دي،شهيره جدا والله السعوديات نفسهم بينبهرو بطعمها. وكتير في جروب نزلتها تاريخ التنزيل الاول
21/6/2014
كبسه الدجاج
الطريقة
اولا دجاجة مغسولة ومقطعة وعمل فتحلت فيها ونقعتها في دقيق وليمون وبعد كدا غسلتها تاني وحطتها في مصفي
تتبيلة الدجاجة
طماطم واحدة وفلفل واحد اخضر ومعلقة صلصة وبصلة متوسطة وتلت فصوص توم كبار وملح فلفل ووكمون في كبة ونتبل ها ساعة كدا
بعدين مجيب البهارات الي موجودة فب الطبق دي
هيل
ليمونة جافة
قرفة خشب
ورق لوري
لون زعفران نص معلقه صغيرة
فلفل اسود
كسبرة ناشفة حب
شمس الضحى
نجيب الحلة الضغط او العاديه بس عاديه هتاخد وقت شويه ونحط الباهارات دي فيها من غير زيت نشغل النار علي الهادي نسخن التوابل ونقلبها سخنت نضيف الزيت وبعدين معلقة صلصة ونقلب بسرعة وانزلي بالفراخ وهدي النار خالص تشرب للتوابل كدا وزودي ميا وملح بمقدار الرز الي هتعملية واقفلي الحلة الضغط ممكن حلة عادية علي فكرة بس الضغط احلي عشر دقايق وافتحي الحلة وشيلي الفرخة وحطي الرز يكون منقوع طبعا يغلي خمس دقايق وحطي الفرخة علي الوش والزبيب وقرنين فلفل حراق لو تحبي واقفلي الحلة عشر دقايق تاني في العشر دقايق دول هنحضر فحمة نولعها علي النار نفتح الحلة ونحط الفحمة في ورق قصدير ونحطها في حفرة جوا الرز مفتوحة من فوق كدا زي الصورة ونضيف فوق الفحمة معلقة زيت واقفلي الحلة بسرعة بس تبقي مفتوحة من جنب صغير اوي
شمس الضحى