لح الشام مقادير بلح الشام ربع لتر ميه 50 ملل زيت 300 جم دقيق قوى 3 ونص بيضه وممكن 4 لو بيض صغير رشه ملح الطريقه نحط الميه والزيت على النار لغايه ماتغلى واول ما تغلى ننزل الدقيق مره واحده ونقلب بسرعه لغايه ما يبقى كتله واحده وميلزقش في الحاجة اللي بنعمل فيها وبعدين نحطها فى الميكسر ونضربها بالكف وممكن بمعلقه وتضربى شويه كتير وننزل ببيضه ونضرب لغايه ما تختفى نحط التانيه وهكذا لغايه ما يخلص البيض ونحط 2 طاسه على النار فيها زيت واحده دافيه سنه يعنى تستحملى تحطى صابعك فيها والتانيه زيت ساخن وتقطعى بلح الشام على ايديكى وتكون حاطه على ايديكى زيت علشان مش تلزق وانتى بتقطعيه وننزل بيه فى الزيت البادر لغايه ما البلحه تمسك نفسها ومش تغير لونها تشيلها وننزل بيها فى الزيت الساخن حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وبعدين ننزل بيه فى شربات تقيل بارد لمده 5 دقائق ثم نصفيه منه وكده ضمنتى باذن الله لح الشام مقرمش وروعه وتسلم ايديكى مقادير السيرب عباره عن 2 كوب سكر 1 كوب ميه ملعقة عسل جلوكوز اهم التركات لبلح الشام خاصه للشيف احمد القاضى ================================== 1-استخدام الدقيق القوى يعني مش دقيق اسبونج 2-الزيت يكون فى طاستين واحده بارده وواحده ساخنه للحصول على بلح شام مقرمش وجميل 3- السيرب يكون بارد وتقيل 2 كوب سكر وكوب ميه ونص كوب عسل جلوكوز