تورتتتي بصوص الشكولاته او الجناش
اولا هتشغلي فرن 180 وتبطني صينية مقاس 24 بالسمن السايح والدقيق او ورق ذبدة
المقادير بمج الشاي العادي
كوبين الا ربع دقيق قوي زي الضحي مثلا وكوب الا ربع سكر ومعلقة كبيرة محسن جل و6 بيض كبير بحرارة الغرفة يعني خارج
\
من التلاجه قبلها بفترة و3 كيس فانيلا معقلة صغيرة بيكنج بودر عادي 8 ملاعق كبيرة ميه من الحنفية
الطريقة علي مرحلتين
المرحلة الاولي
هتضربي البيض و4 معالق كبيرة من الدقيق والسكر والفانيليا ومعلقتين كبيرة من المية لمدة عشر
دقايق وبعدها هتوقفي
المضرب وتستخدمي معلقة خشب او سباتيولا
المرحلة التانية
تضيفي البيكنج بودر ع الدقيق الباقي وتقسميهم هو والميه 3 اجزاء
ترشي شوية من الدقيق وتقلبي بالراحة من تحت لفوق بدون ما تخرجي المعلقة بره وبعدين تضيفي شوية ميه حوالي
معلقة ونص مثلا من باقي المية وهكذا تضيفي شوية دقيق وتقلبي لحد لما يختفي وبعدها المية لحد لما تخلصي
تدخليها الفرن لمدة نص ساعة وبعدها تختبريها بخلة اسنان من النص لو كان فيها عجين خليها خمس دقايق تاني
الكريم شانتية
ربع كيلو كريم شانتيه خام بدون سكر ونص لتر ميه متلجة وكوب الا ربع سكر او حسب احتياجك للسكر بس متضفيش المية
كلها مرة واحدة الجناش
هتسيحي ربع كيلو شكولاته خام علي حمام مائي تسخني 125 لبن وتدوبي فيهم 50 جم كريم شانتيه بودر ومعلقة كبيرة
عسل جلوكوز او عسل نحل قبل ما يوصل للغليان تصبيه علي الشكولاه وتقلبي وفي الآخر تضيفي معلقتين زيت ذرة او
زبدة
سايحة تسبيه لحد لما يدفي خالص وتصبيه علي التورتة تكون خارجة التلاجة
ممكن نرسم علي التورتة بصوص الكراميل او الشكولاته البيضاء او كريم شانتيه مضروب ومسيح ع حمام مائي
اولا هتشغلي فرن 180 وتبطني صينية مقاس 24 بالسمن السايح والدقيق او ورق ذبدة
المقادير بمج الشاي العادي
كوبين الا ربع دقيق قوي زي الضحي مثلا وكوب الا ربع سكر ومعلقة كبيرة محسن جل و6 بيض كبير بحرارة الغرفة يعني خارج
\
من التلاجه قبلها بفترة و3 كيس فانيلا معقلة صغيرة بيكنج بودر عادي 8 ملاعق كبيرة ميه من الحنفية
الطريقة علي مرحلتين
المرحلة الاولي
هتضربي البيض و4 معالق كبيرة من الدقيق والسكر والفانيليا ومعلقتين كبيرة من المية لمدة عشر
دقايق وبعدها هتوقفي
المضرب وتستخدمي معلقة خشب او سباتيولا
المرحلة التانية
تضيفي البيكنج بودر ع الدقيق الباقي وتقسميهم هو والميه 3 اجزاء
ترشي شوية من الدقيق وتقلبي بالراحة من تحت لفوق بدون ما تخرجي المعلقة بره وبعدين تضيفي شوية ميه حوالي
معلقة ونص مثلا من باقي المية وهكذا تضيفي شوية دقيق وتقلبي لحد لما يختفي وبعدها المية لحد لما تخلصي
تدخليها الفرن لمدة نص ساعة وبعدها تختبريها بخلة اسنان من النص لو كان فيها عجين خليها خمس دقايق تاني
الكريم شانتية
ربع كيلو كريم شانتيه خام بدون سكر ونص لتر ميه متلجة وكوب الا ربع سكر او حسب احتياجك للسكر بس متضفيش المية
كلها مرة واحدة الجناش
هتسيحي ربع كيلو شكولاته خام علي حمام مائي تسخني 125 لبن وتدوبي فيهم 50 جم كريم شانتيه بودر ومعلقة كبيرة
عسل جلوكوز او عسل نحل قبل ما يوصل للغليان تصبيه علي الشكولاه وتقلبي وفي الآخر تضيفي معلقتين زيت ذرة او
زبدة
سايحة تسبيه لحد لما يدفي خالص وتصبيه علي التورتة تكون خارجة التلاجة
ممكن نرسم علي التورتة بصوص الكراميل او الشكولاته البيضاء او كريم شانتيه مضروب ومسيح ع حمام مائي