-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل كحك العيد الناعم جدا


كحك العيد الناعم جداااااا 
الاكثر من رائع عمتو لولا
المقادير
كيلو دقيق
600 جرام سمنه بلدي بتغلي
ملعقة كبيرة خميره
ملعقة كبيرة سكر
ميه دافيه للعجن

الطريقه
جهزي الخميره دوبيها في ميه دافيه ومعاها السكر
انخلي الدقيق وضيفي الملح
اعملي حفره في الوسط وانزلي بالسمنه بتغلي قلبيها بملعقه خشب
اما تبرد تمام ضيفي الخميره وقليلي من الميه
وما تعجنيش كتير بعد اضافة الميه لانه هينشف يادوب تعملي العجينه سهلة التشكيل واعجنى بهدوء
سيبي العجينه ترتاح وشكلي الكحك

عمتو لولا هي loula shouman

النوع ده صعب جدا في التشكيل ابرمي العجينه وانقشيها من غير ما تبططيها
وهى هتفرد في الفرن وواضح من الصوره النقشه فكت وعملت خروم فقط لانه دايب جدا
رصي الكحك على صوانى الفرن واتركيه يرتفع ويخف وزنه وبراحته خاااااالص
دخليه فرن هادي الحراره واصبري عليه علشان ما يسيحش
واما يصفر من تحت خرجيه واتركيه يبرد خااااالص وارفعيه من الصاج
لانه بيتكسر لوحده
كمية المكسر بتكون اكتر من السليم

وما تحطيش اكتر من 2 فوق بعض
طعم وريحه وجمال لا يوصف
وبالف صحه وعافيه

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

جميع الحقوق محفوظة

دراما عربي

2016